Alhoewel het vandaag een iets kortere etappe is, ongeveer 17 à 18 km, zetten Erwin en Hugo er direct stevig te pas in. Gezien de minder goede ervaringen met de GR, verkiezen ze vandaag ook de 'gewone' baan waardoor de etappe zelfs een beetje korter wordt.
Het is een mooi landschap en het is er heel rustig, tijd genoeg dus om te babbelen tijdens het wandelen.
Ze komen al vroeg aan in Anost en belanden in een 'gigantische' gîte d'étape met meerdere kamers, maar 'aangezien we hier alleen zitten, hebben we alles voor ons alleen'. De gîte hoort bij het daar recht tegenover gelegen Hotel Fortin en de lokale pizzeria. 'Het is gezellig en alles wat je moet hebben is er. We hebben maar meteen ook ontbijt bijbesteld voor morgenvroeg, we zien wel hoe dat zal gaan.'
Ze doen hun inkopen bij de plaatselijke slager en bakker en bereiden samen een lekkere maaltijd. De Franse keuken inspireert blijkbaar want ze maken een crudité van tomaat en gekookte eieren. Ook de paté van konijn en de stevige entrecôte van de plaatselijke slager smaakt voortreffelijk. 'We moesten wij niet zeggen hoeveel gram het moest zijn, die mens wist dat precies dat we nood hadden aan een deftig stuk vlees'. Na dit Bourgondische maal, vallen ze alle twee in slaap op hun bed, 'we hebben zeker 2 uur geslapen'.
'We vorderen niet zo rap, maar dat geeft niet. Het is nu eens een rustigere week. En ik ben wel blij dat Erwin er nu bij is, want ik had toch wat schrikt voor dat stuk hier in de Morvan. En met 2 ben je toch rustiger en meer op je gemak.'
Landschap onderweg naar Anost |
Samen eten in gîte te Anost |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten