dinsdag 13 maart 2012

Etappe 10 : Vervins

Maandag, 12 maart 2012

De onverwachte extra afgelegde kilometers eisen hun tol. Vooral de voeten van Hugo zien er serieus van af en beginnen te protesteren. Maar de moraal zit nog goed !
De eindbestemming van deze etappe blijft Vervins, zo een 10 kilometer verder. Zo zit hij eigenlijk nog maar 1 dag achter op het vooraf opgestelde schema.
Hij beseft wel dat hij verstandig moet zijn en moet luisteren naar zijn lichaam.

Hij is al vroeg op stap en komt al tegen de middag aan in Vervins.
Ik had al een hotelletje opgezocht en doorge-smt, maar hij antwoordt dat hij het eerst 'goedkoop' wil proberen. Hij was naar 'l office de toerisme' geweest die hem doorverwezen naar de priester. Die was maar bereikbaar om 13:30 uur, dus gaat hij intussen wat eten.
Het contact met de priester verloopt vlot en na een telefoontje deelt hij mee dat hij een oplossing gevonden heeft in een gastgezin. Maar deze mensen kunnen Hugo maar om 18 uur komen oppikken in Vervins, dus moet hij zich al die tijd maar bezighouden in Vervins.
Tijdens het rondwandelen in dit dorp, roept een oudere man Hugo binnen. En alweer volgt daar een 'speciale' ontmoeting. Vriendelijke mensen met toch een eerder bruut taalgebruik. Er wordt koffie aangeboden in een 'groezelige' tas, er ligt nog sigarettenas op tafel die blijkbaar ook het lievelingsplaatsje van de kat is. Een Frans tafereel.
Daarna nog wat rondgelopen in Vervins, maar met zo een rugzak begin je na een tijdje wel op te vallen, mensen spreken je aan en stellen je vragen. En het is raar maar als ze horen dat je van België bent, willen ze allemaal weten hoe dat nu zit tussen die Walen en die Vlamingen.

18:00 : Hugo wordt aan de pastorij opgehaald door de vrouw van het gastgezin.
Haar man blijkt diaken te zijn. Ze eten samen en het is alweer een gemoedelijke sfeer.
De man is heel behulpzaam en regelt al de 2 volgende overnachtingen voor Hugo.
Eentje in Chaourse en eentje in Lor. Een diaken heeft blijkbaar nog status en enige invloed in deze streken. Daarna moet hij nog weg en Hugo praat nog lang met de vrouw des huizes. Ook het onderwerp 'bijna-dood-ervaring' komt aan bod, ze is één en al oor.

's Avonds aan de telefoon spreken we af dat ik het volgende pakketje met kaarten (Reims - Vézelay) poste restante mag opsturen. Wat gaat dat eigenlijk snel ! Ik mag er ook nog een paar coolmax-kousen aan toevoegen. Hugo zijn linkervoet - gepromoveerd tot status 'probleemvoet' - blijft voor ongemak zorgen.  Dus probeert hij allerlei manier uit om de druk op zijn tenen in zijn schoenen te verminderen. Intapen, dunnere kousen, meer rusten en voeten even laten verluchten, ... Ik hoop van thuis uit vurig dat dit zo snel mogelijk in orde komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten