dinsdag 27 maart 2012

Etappe 21 : Troyes

Zondag, 25 maart 2012 

Vandaag een iets kortere etappe van 17 km.  Omdat Hugo al weet dat de zondag in Frankrijk 'een dode dag' is, is hij vroeg vertrokken zodat hij ruim op tijd is om een overnachting te kunnen regelen.  Volgens zijn 'Guide pélérin' worden pelgrims opgevangen in de kathedraal of l'Office du Tourisme en kan er een overnachting geregeld worden in 'La Maison Notre-Dame en 'l Isle', wat vroeger een seminarie was.

Rond 14:00 komt Hugo aan in de kathedraal Saint-Pierre-et-Saint-Paul in Troyes. Van pelgrimsopvang is helaas geen sprake. Er is niets te bespeuren. 'Ik heb zelfs geen stempel'. En zoals verwacht zijn alle winkels gesloten. Tijd dus om even uit te blazen op een terras en na te denken wat te doen.  De cafébaas raadt een goedkoop hotelletje aan en legt uit hoe Hugo er kan geraken. Hij volgt deze raad maar op want het heeft toch geen zin om nog lang rond te zoeken. Met enige tegenzin boekt hij dan maar een kamer in hotel L'Etap. In de vooravond gaat Hugo nog eens de stad in om iets te eten, maar  'ik was niet in de stemming om veel rond te lopen'.  


Terug in zijn kamer bereidt hij de volgende etappes voor. Dat wordt weer wat meer zoeken want de gids die hij tot nu toe volgde, beschrijft enkel in detail het gedeelte Reims - Troyes. Voor het volgende deel Troyes - Vézelay is er enkel een kort lijstje met dorpen waar eventueel kan overnacht worden. Maar aangezien niet alle dorpen daarin vermeld staan, zullen enkele lange etappes nodig zijn. Het wordt ook een meer bosrijk gebied, 'Hopelijk is die GR goed aangeduid ...'. Hij gaat vroeg slapen, maar helaas kan hij de slaap niet vatten.
'Ik heb het hier gehad in Troyes', besluit hij deze dag.


Troyes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten