zaterdag 10 maart 2012

Etappe 4 : Doornik

Dinsdag, 6 maart 2012

Vol goede moed vertrekt Hugo aan deze nieuwe etappe.  Normaal moet hij langs de Schelde lopen, maar hij beslist om langs de binnenwegen te gaan en zo 5 km uit te sparen.
Maar dat blijkt al snel geen goede beslissing te zijn ...

Na wat sukkelen en advies van een plaatselijke bewoner, zit er niets anders op dan via een drukke provinciale weg naar Doornik te lopen. Het drukke verkeer raast voorbij en door de nu smeltende sneeuw is er niet veel ruimte over voor voetgangers.

Rond een uur of 5 in de namiddag komt hij in Doornik aan en gaat recht naar de Jeugdherberg, die redelijk centraal gelegen is. Bedoeling is - om na wat uitrusten en verfrissen - een bezoekje te brengen aan de kathedraal en een stempel proberen te bemachtigen.  Maar .... er zijn werken aan de gang in de jeugdherberg dus kunnen ze geen overnachting aanbieden.  Dus moet Hugo noodgedwongen nog een paar kilometer verder stappen naar camping L'Orient. Het is al redelijk laat als hij daar aankomt. Maar hij kan er zijn tentje opslaan en jawel, er ligt nog steeds sneeuw in Doornik.
Toch blijft hij verwonderd over de reacties van de mensen als ze beseffen dat je een pelgrim bent op weg naar Compostela. Zo komt de eigenaar van de camping nog even 'kloppen' aan zijn tentje om hem op een dienblad een (alweer !) koffie aan te bieden.

Als ik hem die avond bel, is de vermoeidheid in zijn stem voelbaar.
Het is een raar gevoel als ik op zijn plaatsje lig in ons warme waterbed en te weten dat hij daar ergens in een tentje ligt .....


Overnachten in Doornik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten