dinsdag 20 maart 2012

Etappe 15 : Germaine


Maandag, 19 maart 2012 

9:17 en volgend bericht ontvangen : "Postpakket gekregen ! Ga alles inpakken, nog even afscheid nemen van Reims en dan op naar Germaine".

Wat een opluchting !
Na het ontbijt  - samen met een Fries, die gisteravond ook was toegekomen en die de tocht naar Santiago met de fiets aflegt - gaat hij onmiddellijk naar het postkantoor met de ingesteldheid dat hij in de loop van de voormiddag toch nog eens zal moeten teruggaan. Maar als hij aan de balie vraagt naar 'een grote bruine envelop', trekt de bediende een schuif open en legt het routinematig voor zijn neus. De dag is in elk geval goed ingezet !

Dankzij deze meevaller kan hij het vandaag rustig aan doen want het gastgezin in Germaine kan hem maar vanaf 17:00 ontvangen.
Rond 10:30 uur laat hij Reims achter zich en begint aan een etappe van 25 km.
Het wordt 'een machtig mooie etappe langs gigantische champagnewijngaarden'. Een flink eind onder Reims stuurt de gids hem via de GR 141 en Rilly-la-Montagne de bossen in. Het is er 'ongelooflijk mooi'.  Zoals gepland, komt hij rond 17:00 aan in Germaine en belt aan bij het gastgezin.
Het blijkt een jong gezin te zijn met 3 kinderen. Gastheer Severino is van Spaanse afkomst en ontvangt Hugo 'authenthiek en uit het hart'. 'In het begin is het altijd wat onwennig, maar door kleine dingen laten ze je voelen dat je welkom bent'. En dus komt ook hier 'de beste hesp en het beste bier' op tafel.
Het zijn zeer toffe mensen en na het avondeten wordt nog lang doorgepraat. Voor het slapengaan nemen de kinderen al afscheid van Hugo met een zoentje, maar de oudste van de drie kijkt Hugo wat onwennig aan en steekt dan maar zijn hand uit en mompelt 'gelijk echte mannen'.

"Het feit dat je met de mensen die je ontmoet geen gemeenschappelijk verleden en geen gemeenschappelijke toekomst hebt, opent deuren. Het is alsof ze zich dan vrij voelen om je in hun leven toe te laten en hun verhaal te doen."






Geen opmerkingen:

Een reactie posten