zaterdag 10 maart 2012

Etappe 3 : Ruien

Maandag, 5 maart 2012

Zoals de rest van het land, wordt ook Hugo verrast door het barre weer.
Er ligt wel 10 cm sneeuw. Het is dus koud en nat wandelweer.
Rond 15 uur komt hij in Ruien op camping Panorama, aan de rand van het Kluisbos.
We hadden ons op voorhand geïnformeerd en de camping zou in deze periode al open zijn. Maar dat is dus niet het geval op deze dag en uur ....

Na wat rondkijken en telefoneren, komt hij een vrouw tegen die verblijft op de camping.
Ze nodigt Hugo in haar mobilhome uit en serveert hem een warme tas koffie (jawel, terug koffie na zoveel jaren theedrinken !). De eigenaar van de camping is blijkbaar boodschappen gaan doen, tijd genoeg dus om nog wat bij te praten. Een aangename babbel.
Gezien het geen weer is om een tentje op te zetten, krijgt Hugo een trekkershut aangeboden. Zo heeft hij toch wat meer comfort en kan hij een warme douche nemen en in een warm bed slapen.



De vrouw van de mobilhome komt nog even langs om te vragen hen niet te vergeten als hij in Compostela aankomt. Hij laat haar haar naam en adres noteren in zijn boekje zodat hij een kaartje kan sturen.
Omdat de innerlijke mens ook versterkt moet worden, gaat Hugo 's avonds iets eten in een taverne aan de rand van het Kluisbos. Hij heeft zijn kaartmateriaal mee om zijn route van 's anderendaags wat voor te bereiden. En dat wekt natuurlijk nieuwsgierigheid bij de andere aanwezigen. En voor hij het goed en wel beseft, staan er 4 mannen aan zijn tafeltje en alweer ontspint er zich een spontane en oprechte babbel.
En alweer 'Life is beautiful !'.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten