zaterdag 14 april 2012

Etappe 36 : Bourbon-Lancy

Dinsdag, 10 april 2012

Vandaag is het een speciale dag : bezoek van het thuisfront !
Op ongeveer hetzelfde moment als Erwin en Hugo aan hun laatste etappe samen beginnen, starten hun dames en kinderen in Oostakker hun auto om hun mannen tegemoet te rijden. Einddoel : Bourbon-Lancy. Voor de pelgrims ongeveer 20 km. Voor het thuisfront een autorit van 620 km.

De etappe verloopt vlot. Aanvankelijk stapt Korneel - zo heet de man die gisteren ook in de gîte arriveerde - mee, maar 'hij was nogal gesloten en het was eigenlijk vrij snel duidelijk  dat hij alleen wilde stappen, we zijn hem dan ook ergens onderweg kwijtgeraakt'. Geen probleem, zo kunnen Erwin en Hugo nog even genieten van hun samenzijn, want voor Erwin eindigt vandaag zijn pelgrimsweek.
Rond 13:00 arriveren ze al in Bourbon-Lancy. Aangezien de dames - die op dat moment even genieten van een theetje om hun overwinning op Lille en Parijs te vieren - nog 280 km moeten afleggen, hebben de heren nog tijd genoeg om iets te gaan eten.

En dan om 16:00 is het eindelijk zo ver : ook het gevolg uit Oostakker arriveert in Bourbon-Lancy. Met behulp van gsm en gps treffen we mekaar relatief snel in Rue de Commerce aan Bar 'Le 1900'. Het wordt een blij weerzien. Na de omhelzingen worden er een paar 'verwonderingen' uitgewisseld : zo is Hugo verrast dat Aaron alweer zoveel gegroeid is, andersom merkt Aaron op dat papa al heel erg bruin is, maar vooral sterk vermagerd. Bij een drankje praten we bij, er komen vele verhalen naar boven en er wordt veel gelachen. Het is duidelijk dat Hugo en Erwin een goede en intense tijd samen hadden.
Na wat rondvragen, rondrijden en zoeken, vinden we  een hotelletje dat 6 personen kan herbergen en aangezien er op de benedenverdieping een Thaïs restaurant is, hoeven we ons verder niet te verplaatsen. Het wordt een gezellig etentje, dat voor de één al wat beter smaakt dan voor de ander. Na deze lange en intense dag gaan we dan ook vroeg slapen.


Bar Le 1900 in Bourbon-Lancy
Trees, Lisse en Erwin : blij weerzien van Nonkel Hugo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten