vrijdag 6 april 2012

Etappe 31 : Lac des Settons

Donderdag, 5 april 2012

Het is de eerste keer dat Hugo zijn GSM-wekker niet zelf zet gezien Erwin deze taak nu overneemt. Als die 's morgens afgaat, wordt Hugo wakker maar voelt zich nog slaperig. Toch begint hij zich klaar te maken, terwijl Erwin rustig verder slaapt. Na het wassen en aankleden, twijfelt Hugo of hij hem nu zou wakker maken, maar hij besluit nog even te wachten. Intussen taped hij dan maar zijn voeten in en maakt hij zijn rugzak vertrekkensklaar. Af en toe kijkt Erwin eens op, maar van opstaan is er niet echt sprake. Dan maar wachten en met behulp van zijn koplampje schrijft Hugo nog wat in zijn dagboek. Als Erwin eens opkijkt, durft Hugo hem toch te vragen 'Wanneer ga je opstaan ?', waarop Erwin antwoordt : 'Het was gewoon een berichtje en niet mijn wekker'. En dan blijkt dat het nog maar 03:00 's nachts is ! Vermoedelijk was er even GSM-bereik en kon zijn GSM daardoor enkele opgespaarde berichten ontvangen. Gelukkig kan Hugo relatief weer snel in slaap geraken. In elk geval was hij - als het écht morgen was - heel snel klaar om te vertrekken.

Ze nemen het ontbijt samen met het Torhoutse koppel. Terwijl ze door het hotel lopen, komen er nog een paar 'echte' Fransen binnen en Hugo merkt op dat er één 'Insjallah' zegt. Gisteren vertelde de uitbater van de gîte in Marigny, een gezellige en innemende man die ooit leraar was in Parijs, nog maar net dat er tegenwoordig in Frankrijk meer en meer 'Insjallah' gezegd wordt in plaats van 'Bonjour'. Een gevolg van de vermenging van de Franse en Arabische cultuur. Dit was Hugo nog niet eerder opgevallen, maar de man had dus wel degelijk gelijk.

Het Torhoutse koppel wil na het ontbijt de GR 13 weer oppikken. Omdat die gisteren niet van de poes was, beslist Hugo om het vandaag eens via de 'gewone' wegen te proberen. En dat blijkt een goede keuze. Het zijn rustige wegen met uitermate weinig verkeer en het doet deugd om nog eens op 'vlak terrein' te lopen. Onderweg babbelen ze over 'van alles en nog wat , waarvan ik 90% aan het woord ben want het is tof om onderweg eens te kunnen praten'.
Het wordt een heel aangename etappe met een tussenstop in Montsauche-les-Settons, waar Hugo geld afhaalt en in een apotheker voeten-tape koopt. De voeten worden steeds beter, maar 'aandachtig zijn en goed verzorgen' blijft de boodschap.
Rond 14:45 komen ze aan aan de Lac des Settons, een immens groot en mooi meer, maar het duurt nog ruim een uur voor ze aankomen op hun overnachtingsplaats. Vannacht slapen ze in een chalet op soort vakantiepark.
Ze verzenden de GPS-coördinatoren van hun locatie naar Va en Bob zodat die hen kunnen komen ophalen om samen te gaan eten. Dat loopt niet van een leien dakje en het duurt nog een hele eind voor ze mekaar treffen. Samen rijden ze dan naar een restaurant iets verder op, in Moux-en-Morvan, en genieten er alweer van een lekker maal en van mekaars gezelschap. Morgen vertrekken Va en Bob alweer richting België, Erwin en Hugo stappen dan dapper verder richting Anost.Lac des Settons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten