vrijdag 20 april 2012

Etappe 42 : Chabreloche

Dinsdag, 17 april 2012

Vanmorgen opgestaan met een stralende zon en het was helemaal niet koud ondanks de dikke sneeuwlaag. Hugo vertrekt een pak later dan de 2 andere Vlaamse pelgrims. Hij reserveert eerst zijn overnachting in Chabreloche en krijgt te horen dat hij ofwel voor 14:00 ofwel na 18:00 moet aankomen.

Bij zijn vertrek in Lavoine gaat de weg, die trouwens goed begaanbaar is, naar beneden tot in Saint-Priest-la-Prugne. Het is 11:00 als hij daar aankomt en een wegwijzer geeft aan dat het nog 17 km is tot in Chabreloche. Dus heeft hij nog welgeteld 3 uren wil hij daar voor 14:00 aankomen. 'Ik heb dan maar besloten om er ne lap op te geven. Het was echt doorstappen en steken en soms zelfs lopen in het afdalen'. Een eindje voorbij Saint-Priest-la-Prugne gaat hij terug het bos in, waar hij geregeld een pak sneeuw op zijn kop krijgt die van de dennebomen valt. Tot in Arconsat gaat de weg goed omhoog en wordt het weer klimwerk en meteen ook veel meer sneeuw. 'En het was dus waar wat die man gisteren zei, je zag zo waar het ene departement ophield en waar het andere begon. Het is direct veel lastiger lopen met een pak sneeuw op de weg.' Maar aangezien Chabreloche in een dal gelegen is, is het eens voorbij Arconsat terug afdalen geblazen. Hugo komt al lopend het dorp binnen en daar zitten de 2 Vlaamse pelgrims op een terras rustig hun boterhammen te eten. 'Ze keken nogal raar als ik naar beneden kwam gerend. Zo van : Ah, gij doet het al lopend vandaag ?'. 


Rond 13:30 stapt Hugo het Hotel le Mandrin binnen. 'Ik heb dus aan een gemiddelde van bijna 7 km/u gestapt vandaag.'  Een half uurtje later komen de 2 andere pelgrims net op tijd aan, 'ze moesten al op het venster tikken want de deur was al toe, maar ze heeft ze nog net binnen gelaten.'
Hugo installeert zich en rust wat uit in zijn kamer, wandelt eens rond in Chabreloche en rond 19:00 gaat hij samen met de 2 andere pelgrims eten. 'Het zijn toffe gasten, maar ze benaderen de camino op een totaal andere manier dan ik. De gesprekken gaan dan ook vooral over kilometers en euro's ...'.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten