dinsdag 3 april 2012

Etappe 29 : Marigny-l'église

Dinsdag, 3 april 2012 

Uitgerust en goed gerecupereerd, vertrekt Hugo met nieuwe moed al om 7:10.
Einddoel vandaag is Marigny-l'église, 26 km veder, waar hij Erwin - schoonbroer die een weekje komt meestappen - en zijn chauffeurs Hubert & Bob zal treffen. Het wordt een 'prachtige etappe met machtige vergezichten, maar zwaar, zwaar zwaar. Altijd maar klimmen en dalen. Ik moet echt aandachtig zijn en luister nu niet meer naar muziek tijdens het stappen.'
Als hij nog 1 km moet stappen, bellen zijn bezoekers dat ze aan de kerk van Marigny-l'église staan. Ze komen mekaar tegen en het wordt een aangenaam weerzien. Toch voelt Hugo dat hij met andere dingen in zijn hoofd zit dan zijn bezoekers. Hij heeft vorige nacht in zijn kleren geslapen, zijn tent heeft hij nat moet opbergen en ook zijn slaapzak is 'klam'. Hij wil dan ook zo snel mogelijk naar de gîte communal zodat hij zich kan douchen, zijn kleren kan uitwassen en zijn tent en slaapzak te drogen hangen. Va, Bob en Erwin vergezellen hem naar de gîte. Eens deze dagelijkse taken er op zitten, kan hij met een gerust hart in de auto stappen en meegaan op restaurant. Het doet enorm deugd om hen terug te zien en nog eens samen te kunnen eten en vooral 'eens goed eten'.

Morgen staat er normaal gezien een etappe van 32 km op het programma die in de gids aangeduid staat als 'zeer zware etappe - geen voorzieningen onderweg - op voorhand bevoorraden is noodzakelijk'. Daarom besluit Hugo om deze etappe te splitsen en halverwege - in Breuil - een stop te houden.  Va haalt nog wat eten aan in een naburig dorp zodat ze voldoende proviand bij zich hebben tot donderdagavond. En dan scheiden hun wegen : Erwin en Hugo trekken naar de gîte, Va en Bob gaan de komende dagen de streek verkennen. Ze zien mekaar weer op donderdagavond aan Lac des Settons.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten