zondag 24 juni 2012

Etappe 104 : Pedrouzo

Woensdag, 20 juni 2012

Vandaag loopt de etappe door het laagland van Galicië van Melide naar Pedrouzo en wordt een afstand van 33 km overbrugd. Volgens de ANWB-gids voert de route door een fraai landschap met kleine beekdalen en prachtige boerendorpen. Er moeten dan ook regelmatig beken overgestoken worden via stapstenen, loopplanken of oude bruggen. Onderweg plukt Hugo wat eucalyptusbladeren want in dit deel van Galicië komen eucalyptusbosjes voor waar de typische pittige geur van deze plant hangt.  Eveneens typisch voor deze regio zijn horréos of graanopslagplaatsen die nog overal in de boerendorpjes staan. Het zijn precies kleine stenen huisjes die op hoge palen staan waar een brede, platte en uitstekende dwarssteen op ligt. In de wanden zijn openingen voorzien zodat er voldoende verluchting is en gezien de hoogte kunnen er geen muizen in het graan komen.

Bij zijn aankomst in Pedrouzo blijkt de albergue municipal reeds volzet dus wordt het een privé herberg. Enigszins duurder, maar 'wel chique en beter sanitair, ook de slaapzaal is beter ingericht zodat je wat meer ruimte hebt.' 

Als ik tegen de avond naar Hugo bel, is hij 'moe en kapot. De naweeën van het ziek zijn, laten zich nu voelen.'  s' Avonds gaat hij niet mee uit eten met de 3 dames zodat hij nog even kan rusten op zijn bed. Toch moet hij even later - ondanks de lichamelijke ongemakken en de vermoeidheid - er weer uit om op zoek te gaan naar eten voor 's avonds en voor morgenvroeg.


'Alles begint samen te lopen. Je nadert je doel, maar veel tijd heb je niet om daar bij stil te staan, het is voortdurend plannen.'  Het is de bedoeling om morgen van Pedrouzo naar San Marcos te stappen, dus tot 5 km vóór  Santiago. Zo komen ze vrijdag al heel vroeg in Santiago aan en is er ruim voldoende tijd om de stad Santiago, dé eindbestemming van deze maandenlange tocht, te kunnen ervaren.

Die avond eet hij enkel wat brood en kruipt hij met een ziek gevoel vroeg in bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten