dinsdag 1 mei 2012

Etappe 55 : Saint-Chély-d'Aubrac

Dinsdag, 1 mei 2012 

Vandaag stapt Hugo van Nasbinals naar Saint-Chély-d'Aubrac, een etappe van 17 km die volledig is opgenomen in het Werelderfgoed. Bovendien wandelt hij vandaag alweer een nieuwe regio binnen : de Mide-Pyrénées.

Het is een zeer mooie etappe, maar wel zwaar. 'De weg was niet zo goed begaanbaar, veel keien op de weg want het was dikwijls in droge beddingen van riviertjes lopen.'  Toch stapt hij stevig door en komt hij alweer op het middaguur aan in Saint-Chély-d'Aubrac. In de verleiding gebracht door enkele andere pelgrims, twijfelt hij even of hij ook verder door zou stappen maar na wat overdenken, komt hij tot de conclusie dat het voor hem het beste is om hier vandaag toch te stoppen. 'Iedereen moet zijn eigen weg gaan op zijn eigen tempo.'

Hij kan nog net in het dorp inkopen doen want ook hier is het 1 mei en zijn de winkels in de namiddag gesloten. Dan gaat hij naar de gîte communal, waar hij vandaag de eerste gast is. Hij krijgt er een kamer met 3 bedden toegewezen. Hij geniet er van om even alleen te zijn in de kamer, overdenkt één en ander op zijn bed om uiteindelijk in slaap te vallen.

Een goed uur later wordt hij echter gewekt door de komst van een kamergenoot. Het blijkt een Franse jonge man te zijn. 'Ik heb mijn ogen uitgekeken hoe die geëquipeerd was. Zijn rugzak woog maar 7 kg en hij had alles mee wat hij nodig had. 't Was natuurlijk wel allemaal klasse-materiaal. Die man is 8 dagen onderweg en heeft al 400 km afgelegd, hij doet dan ook etappes van 50 tot 70 km per dag! 't Was eens interessant om te zien dat het dus wel degelijk mogelijk is om het met minder gewicht te doen, dat het een kennis is. Hij is journalist en schrijft artikels voor een radonneurs-magazine. 's Avonds haalde hij zijn i-pad uit zijn rugzak waarmee hij zijn artikels kon aanmaken en direct verzenden.' Even later arriveert er nog een Franse dame op de kamer en tegen de avond zijn er wel een 15-tal gasten aanwezig in de gîte. Hugo kookt zijn potje in de keuken en praat er nog wat met de andere gasten. Hij wandelt nog eens rond in het dorp en bezoekt 'le Pont vieux' met 'la croix du pèlerin de Saint-Chély'. Dit kruisbeeld, dat al eeuwenlang vermoeide pelgrims terug moed moet geven, behoort eveneens tot het Werelderfgoed. Verder is het een rustige dag en gaat hij vroeg slapen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten